Sfaturi utile pentru o călătorie sigură
Pentru că dorim să fii în siguranță atunci când călătorești, am întocmit o listă de sfaturi practice, menite să te ajute să eviți anumite situații riscante.
Înainte să pleci de acasă:
Descarcă aplicația MyVodafone – vei avea acces imediat la costuri, date despre roaming, extraopțiuni și multe alte lucruri utile pentru călătoria ta.
vezi detalii
Ai grijă să ai serviciul de roaming activat și planul tarifar potrivit nevoilor tale de comunicare. Poți verifica în aplicația MyVodafone sau la *100# dacă serviciul de roaming este activ.
Îți recomandăm să te asiguri că actele de identitate și documentele de călătorie sunt valabile și în stare bună. Este preferabil să ai la tine cel puțin două acte diferite de identitate (cu fotografie) și să te asiguri că ai o copie a lor în format electronic (pe e-mail) sau fizic (pe hârtie). Îți recomandăm să nu păstrezi actele și copiile acestora în același loc.
Fii prevăzător și vei avea o călătorie liniștită – îți recomandăm să nu faci publice datele cu privire la itinerariul ales (perioadă, loc etc.). Nu poți ști niciodată cine ar putea profita de faptul că nu e nimeni la tine acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.
Notează-ți codurile de identificare ale dispozitivelor mobile utilizate în călătorie (ex. codul IMEI pentru telefonul mobil, seria laptop-ului etc.).
Atenție!:
În cazul în care pierzi sau ți se fură telefonul mobil, te sfătuim să ceri blocarea cartelei SIM astfel:
Apelează
0040 372.02.2222
număr disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 - 22:00, iar în weekend și în timpul sărbătorilor legale în intervalul orar 08:00 - 18:00 (apel gratuit din roaming).
Apelează
0040 372.02.2258
număr de urgență disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 22:00 - 08:00, iar în weekend și în timpul sărbătorilor legale în intervalul orar 18:00 - 08:00. La acest număr se poate solicita blocarea sau deblocarea unui număr Vodafone și codul PUK (apel gratuit din roaming, în țările SEE, și taxabil din alte țări).
Important!
Dacă ai impresia că ești în pericol, adresează-te managerului hotelului în care ești cazat, poliției, ambasadei sau consulatului României din țara respectivă iar pentru mai multe recomandări utile de călătorie sau coordonatele misiunilor diplomatice ale țării noastre în străinătate, accesează site-ul Ministerului Afacerilor Externe.